Vertaisohjaajat oppivat retkioloissa

10/01/2022


Venda-hankkeen osallistujat voivat halutessaan jatkaa toiminnassa vertaisohjaajina, jotka välittävät oppeja uusille vendalaisille. Vertaisohjaajat voivat myös esitellä hanketta kokemusasiantuntijan roolissa. Vertaisohjaajakoulutukseen kuuluu muun muassa vertaisohjaajien retki.

Retkeä suunniteltiin yhdessä vertaisohjaajien kanssa. Joulukuun 2021 vertaisohjaajaretki toteutettiin Espoon ja Vihdin rajalla sijaitsevalla eräkämpällä.

Retkikohde tarjosi loistavia seikkailupedagogisia elementtejä ja mahdollisuuksia yhteistoimintaan muun muassa ruoanlaiton, saunan ja tuvan lämmittämisen, kaivoveden hakemisen ja ulkoilmaelämän kautta. Aikainen talvi ja kirpakka pakkanen korostivat seikkailun tunnelmaa. Monelle osallistujalle yö sähköttömässä mökissä oli ensimmäinen laatuaan.

Koulutuksessa pohdittiin vertaisohjaajan roolia Vendassa ja laadittiin yhteisiä ohjenuoria toimintaan.

Osallistujat ideoivat myös talven ajalle vertsiprojekteja, eli talvikauden yhteistoimintaa, jota he lähtevät pienryhmissä toteuttamaan kaikille Vendalaisille. Projektit voivat olla vaikkapa erilaisia lajikokeiluja, erätaitojen opettelua ja taidepajoja.

Vertaisohjaajakoulutus jatkuu talvikauden ajan ja valmistaa tulevilla Venda-purjehduksilla vertaisohjaajana toimimiseen.